Galerija

Od ideje do izvedbe

Prvi korak do vaše letne kuhinje je razmislek o obliki, dimenziji, lokaciji in vgradnih elementih.

Ko omenjeno približno definirate nam lahko pošljete povpraševanje preko spletne pošte ali se oglasite pri nas. Običajno prvi posvet opravimo v naši galeriji, kjer si lahko ogledate različne vrste materialov in razstavne modele vrtnih kuhinj, da dobite občutek o kvaliteti in možnostih.

Izris letne kuhinje po meri

Po pogovoru vam pripravimo ponudbo in v kolikor se odločite za naročilo sledi izris. Ko definiramo obliko se naša ekipa oglasi pri vas na lokaciji, da preveri dostop in opravi izmero. Sledi končni izris in letno kuhinjo damo v delo.

Pri našem delu se velikokrat srečujemo s situacijami, ko ljudje pri planiranju betonske letne kuhinje ne razmišljajo o teži elementov. Betonske ali terazzo elemente izdelamo, obdelamo in sestavimo v delavnici, so polni betonski in montaža se izvajanja z avtodvigalom. Potrebno je predvideti dober dostop in razmisliti o morebitnih ovirah na poti (stopnice, klančine, nadstreški ipd).

V kolikor v sklopu letne kuhinje planirate ureditev celotne terase oziroma vrta je pomembno, da pripravite terminski plan del. Dobro je, da montažo kuhinje predvidite med prvimi aktivnostmi, da se do lokacije lahko pripelje s tovornim vozilom in razloži z dvigalom. Nato naj sledi postavitev pergol, nadstreškov, zasaditve ipd.

Glede na to, da gre za betonski element, ki ga kasneje sami ne boste mogli premakniti je pomembno, da izberete pravo lokacijo, torej kuhinjo smiselno umestite v prostor.

Nekaj nasvetov:

  • kuhinja naj bo blizu hiše; pri pripravi hrane večkrat sestavine in inventar nosimo iz hiše in nazaj, če bo kuhinja priročna jo boste več uporabljali, nekateri tudi v zimskem času
  • priporočamo, da je nadkrita; ne zaradi kuhinje same ampak zaradi boljše izkušnje ob uporabi in morebitnih vgradnih aparatov
  • odsvetujemo postavitev pod drevo, predvsem takšno s plodovi; senca je poleti sicer željena vendar boste imeli težave z odpadlim listjem, plodovi in ptičjimi iztrebki.

V galeriji si lahko ogledate nekaj fotografij z različnih montaž za lažjo predstavo.

Montaža 1


Montaža 2


Montaža 3


Montaža 4


Montaža 5